Nettipelaamisen haasteet

Pelialalla on edessään omat ainutlaatuiset haasteensa. Siksi on tärkeää oppia niistä mahdollisimman paljon, jotta voidaan soveltaa tehokkaimpia ratkaisuja.

Rahapelien demografiset tiedot

No, yksi asia on varma – pelaaminen on muuttunut viime vuosina. Mutta mikä tarkalleen on muuttunut? Erityisesti tapa, jolla ihmiset pelaavat ja keitä pelaajat ovat. Vuoteen 2020 mennessä nuorempien millenniaalien ja joidenkin Z-sukupolven edustajien odotetaan olevan lähes puolet (40 %) riistankuluttajille.

Ehkä ei ole yllättävää, että nämä nuoret pelaajat (18-21-vuotiaita) haluavat sijoittaa panoksensa digitaalisesti; suurelta osin matkapuhelimillaan. Mutta se ei tarkoita, että vanhempi sukupolvi olisi täysin luopunut pelitavastaan. Itse asiassa yli 60-vuotiaat pelaajat käyttävät tällä hetkellä yli kaksinkertaisen summan kuin vain vuosikymmen sitten.

Petostentorjunnan

Valitettavasti lisääntynyt kiinnostus nettipelaamiseen lisää tietoverkkorikollisuutta. Näin ollen online-rahapelien kuluttajat ovat vaarassa varastaa arkaluontoisia henkilökohtaisia tietojaan, kun he rekisteröivät tilin.

Tämä ongelma on niin laajalle levinnyt, että ThreatMetrix Gaming and Gambling Cybercrime Report -raportin mukaan joka 20. Kun taas bottihyökkäykset ovat vastuussa lähes puolesta päivittäisestä uhkapeliliikenteestä ruuhka-aikoina.

Ehkä hieman yllättäen verkkopelaamisen riskialttein elementti tapahtuu itse asiassa kuluttajan matkan alussa, koska se liittyy rekisteröinti- ja tilinluontiprosessiin.

Siksi on erittäin tärkeää puhua maksuprosessorin kanssa ja kysyä, millaisia ominaisuuksia he voivat tarjota, joiden tarkoituksena on suojata yritystäsi ja asiakkaisi arkaluontoisia tietoja petoksilta – alusta alkaen.

Huijausten käsitteleminen silloin, kun se tapahtuu, ei ole yhtä tehokasta kuin estää sen syntyminen – minkä vuoksi on niin tärkeää löytää maksupalveluntarjoaja, joka tuntee toimialasi erityistarpeet ja joka toteuttaa älykkäitä petostentorjuntasuodattimia, jotka pystyvät erottamaan lailliset asiakkaasi tarkasti huijareista.

Petostentorjuntamitalin toisella puolella petostentorjuntasuodattimet voivat kuitenkin kasvaa liian herkiksi, mikä johtaa maksujen hyväksymisasteen ajamiseen, alhaisempiin muuntolukuihin ja turhautuneisiin asiakkaisiin.

Tämä on myös pidettävä mielessä, varsinkin kun sinulla on online-uhkapelikauppatili, maksumäärä todennäköisesti kasvaa merkittävästi lyhyessä ajassa – mikä saattaa kauppiastilisi vaaraan tulla virheellisesti merkityksi vilpillisestä toiminnasta.

Jos näin tapahtuu, kauppiastilisi saatetaan jäädyttää väliaikaisesti, mikä tarkoittaa, että asiakkaasi eivät voi suorittaa tapahtumia loppuun ja sinua estetään pyörittämasta liiketoimintaasi.

Voit edellä tätä ongelmaa varmistamalla, että maksunkäsittelijäsi pystyy toteuttamaan älykkäitä, automatisoituja petostentorjuntasuodattimia, jotka ovat riittävän tarkkoja merkitsemään vain 100% vilpillisiä tapahtumia. Tämä varmistaa, että kaikki lailliset asiakkaasi selviävät saumattomasti kassaprosessista, ja auttaa siten myös suojaamaan tulovirtaasi tappioilta.

Lait, asetukset ja hallinnolliset määräykset

Euroopan markkinat ovat verkkopelaamisen tärkeimmät markkinat, ja niiden tulot ovat lähes puolet kokonaistuloista. Koko EU:lla ei kuitenkaan ole ainutlaatuista yhteistä politiikkaa, jolla säännellään online-rahapelejä, ja siksi näiden toimien sääntely on kaikkien EU:n jäsenvaltioiden yksilöllinen vastuu.

Tämä tarkoittaa, että online-rahapelikauppiaiden on pysyydyttava ajan tasalla kaikista maantieteellisten markkinoidensa kehityksestä varmistaakseen, että niiden noudattamat säännöt eivät vanhene. Esimerkiksi brittiläiset ja ranskalaiset kauppiaat, jotka johtavat online-rahapeliyrityksiään joillakin alueilla, tarvitsevat kotimaisen lisenssin.

EU:n jäsenvaltioilla on kuitenkin joitakin yhteisiä piirteitä online-rahapelien kaupallisia tilejä koskevien sääntöjen osalta. Erityisesti tämän aluemarkkinan tiukimmat säännöt liittyvät Know Your Customer (KYC) – ja Anti-Money Laundering Rules -sääntöihin.

Näin ollen kaikki online-rahapelien kuluttajat on tunnistettava asianmukaisesti, jotta kauppiaat ja hankkijat voivat arvioida rahanpesua ja muita heidän verkkotiliinsä liittyviä rikosriskejä.

Ja huolimatta siitä, että Yhdysvallat on suvereeni maa, myös online-rahapelien säännöt vaihtelevat osavaltioittain. Esimerkiksi vuodesta 1992 lähtien oli laitonta asettaa vetoja urheilusta useimmissa paikoissa ympäri Amerikkaa.

Mutta useimmat eivät tarkoita kaikkia, ja urheiluvedonlyönti on edelleen laillista tietyissä osavaltioissa – nimittäin New Jerseyssä, Nevadassa ja Delawaressa. Online-rahapelikauppiaan vastuulla on kuitenkin pysyä asianmukaisesti ajan tasalla toimialaansa liittyvistä lakimuutoksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *